Tallers respiròmetres

#naturalment · #respirem_amb_família

<< Els ‘Respiròmetres’ estan creats amb la voluntat de desvetllar el plaer de simplement poder-se sentir present. On el cap, el cos i el cor guadeixin d’aquest instant de permetre’s parar i familiaritzar-se amb aquesta sensació de ritme orgànic i natural. El que et trasllada a la possibilitat de capbussar-te en l’aquí i l’ara, i així, poder portar aquesta experiència en diferents moments i àmbits del teu dia a dia>>

**Adreçat a famílies amb infants majors de 7 anys**

Ens apuntem!
La Màgia de Ser · Respiròmetres · curs 2023-2024 · #naturalment

Tallers respiròmetres

#naturalment · #respirem_amb_família

respiració · jocs · contes · cançons · escolta · observació · silenci · mindfulness · ioga · pràctiques d’atb (desvetllar de la consciència a través del cos) · relaxació · presència · família

“Cada un dels tallers esdevé una proposta per entrar en contacte, d’una manera amorosa i amable, amb la nostra respiració

A través del joc, del gaudi, de la introducció als respiròmetres i de diferents tècniques i recursos, anirem a explorar la respiració. Tot observant i prenent consciència sobre què ens diu de nosaltres: quin és el meu estat en aquest  moment (com està el meu cos, quina és la qualitat dels meus pensaments, quines són les emocions que predominen en mi en aquest moment…), i també descobrint com aquesta pot influir en el nostre estat de benestar: què puc canviar a través de la respiració i què puc fer per apropar-me més a mi mateixa i a la meva pròpia pau interior.

Som-hi? Passem a l’acció?

La Màgia de Ser · Respiròmetres · curs 2023-2024 · #naturalment

Inhalo, i sé que estic inhalant [DINS] · Exhalo, i sé que exhalant [FORA]

Thich Nhat Hanh

La Màgia de Ser · Respiròmetres · curs 2023-2024 · #naturalment

#naturalment · #respirem_amb_família

Tallers respiròmetres

«Així com entrem en contacte amb la vida a la Terra amb una inspiració i en marxem amb l’última espiració (expiració), la qualitat de la nostra respiració, al llarg de la nostra vida, bé marcada pel nostre estat de benestar. I també a la inversa, podem influir sobre el nostre estat de benestar, simplement, posant plena consciència a la nostra respiració.»

5   T A L L E R S  presencials amb família en grups reduïts:

  • Taller 1. Diumenge 15 d’octubre: Respirem l’ESPIRAL.
  • Taller 2. Diumenge 12 de novembre: Respirem el COR
  • Taller 3. Diumenge 10 de desembre: Respirem el TRIANGLE
  • Taller 4. Diumenge 14 de gener: Respirem el QUADRAT
  • Taller 5. Diumengre 11 de febrer: Respirem l’ESTRELLA

H O R A R I  de 10:30 a 12:00

5   P R O P O S T E S   per convertir-te en l’explorador/a de la teva pròpia respiració amb la Marta 

Es recomana com a experiència compartida amb família, perquè així els infants puguin trobar-li tot el sentit. A més de poder traslladar els beneficis en el si d’aquesta

** Adreçat a famíles amb infants majors de 7 anys **

La Màgia de Ser · Respiròmetres · curs 2023-2024 · #naturalment
La Màgia de Ser · Respiròmetres · curs 2023-2024 · #naturalment

♥  I N C L O U:

5  T A L L E R S  presencials amb família a La Màgia de Ser (podent escollir l’opció de tallers solts).

5  R E S P I R Ò M E T R E S  (un per sessió) per poder incloure la pràctica en el vostre dia a dia.

5   C A R T E S   E X P L I C A T I V E S (una per sessió) sobre l’ús de cada ‘Respiròmetre’.

C O N T E   ‘Respirem amb família’ escrit per la Marta 

+ Descompte en el kit complet de ‘Respiròmetres’ by La Màgia de Ser

+ Descompte en el ‘Quadern d’observació, on et converteixes en un explorador/a de la teva pròpia respiració’ by La Màgia de Ser. El complement ideal per aprofundir, tot gaudint, de la pràctica amb els ‘Respiròmetres’.

La Màgia de Ser · Respiròmetres · curs 2023-2024 · #naturalment

Tallers respiròmetres

Inscripció · Horaris · Aportació

(1) Omplir el formulari d’inscripció:

**Adreçat a famílies amb infants majors de 7 anys

(2) Aportació:

Família amb un infant:

(A) Aportació 1 taller

(B) Aportació 5 tallers

escuela-del-corazón_escuela-de-vida_educación-para-la-vida_la-magia-de-SER

Família amb dos infants o més:

(C) Aportació 1 taller

(B) Aportació 5 tallers

La Màgia de Ser · Respiròmetres · curs 2023-2024 · #naturalment

@contes_pel_ser

Un regal per tu i pels teus

Per tu i pels teus: ‘Respirem amb família’

Conte: Respirem amb família

3, 2, 1 i… stop!

A casa tot s’atura! És moment de respirar amb família.

Totes i tots ho deixem tot i… “Hola respiració! On et trobes?”

El més petit de tots es troba estirat sobre la catifa amb un conte entre les mans. Així sent les seves inhalacions i les seves exhalacions tranquil·les. Com si es tractés d’un mar en calma.

La mitjana es troba tancada a la seva habitació, asseguda a l’escriptori preparant-se per l’examen de llengua de demà, i les seves inspiracions i espiracions són curtes i ràpides. Se sent que a mesura que va passant l’estona, cada vegada ho són més. I que la seva respiració es troba cada vegada més concentrada a la zona del pit. I quan més estona passa, més esforç li costa respirar. L’aire que agafa sent que podria comparar-se amb un fil prim, prim, prim… Que de mica en mica se la va emportant només a viure a dins el cap.

El més gran de tots, tot suat i assedegat, després d’un munt de xuts a la porteria del parc del davant, arriba a casa amb uns bufets que en lloc de respirar sembla una màquina de tren, de les més antigues! Agafant i traient l’aire per la boca, tan ràpid, que sembla una cursa respiratòria que estigui disposat a guanyar.

La mare està parlant per telèfon amb l’àvia, somrient tota l’estona, amb un gest amable i paraules amoroses van sortint de la seva boca i sense parar: “mama quina bona veu que fas, que divertit t’ho deus haver passat…”. I respira joiosa, plena de vida, com si de llum s’anés alimentant. Mentrestant el pare fa el sopar, el seu moment de desconnexió després d’un dia ple fins a petar. La seva respiració és atenta, plena, present. Només veure’l una se n’adona que inhala i exhala de manera tan conscient que un amb el menjar sembla que es troba estar.

I pel que anàvem… ja al vespre i abans de sopar, es reuneixen tota la família i 3, 2, 1… tot s’atura! És moment de respirar!

Tots plegats es prenen aquest moment del dia per poder conversar, compartir i respirar.

Abans de començar, es prenen uns instants per descobrir com està el seu cos i com se senten després de tot un dia carregat d’activitat. I observen també, com es troba la seva respiració: a quina part del cos es concentra el seu moviment, quin és el seu ritme, i si l’aire entra i surt pel nas o per la boca. I normalment, ho solen dibuixar donant-li forma, color o representant-ho amb un objecte, una paraula, un animal… segons la seva imaginació.

D’aquí, cadascú escull el respiròmetre que sent en aquest moment i el va resseguint amb el dit i al ritme de la respiració. I de mica en mica i sense esperar-s’ho, passen coses! Tot canvia! El ritme de la respiració, la postura del cos, el soroll dels pensaments, la qualitat de les emocions, el batec del cor, l’energia de la sala… Tots i cadascun al seu ritme, sense necessitat de fer cap mena d’esforç van viatjant rumb a la seva pau interior, cada un a la seva pròpia. Ara totes les respiracions, i cada una al seu compàs, ballant al ritme de: dins · fora · dins · fora · dins · fora · (…). Sense presses i amb total comoditat.

I cadascun en el seu moment, reprenen de nou l’escolta del seu cos, observen la respiració i dibuixen de nou allò que ha canviat.

En acabar, si els ve de gust, comparteixen una abraçada col·lectiva i tots junts cap a sopar!

by Marta Bell-lloch Corney

#naturalment · #respirem_amb_família

3, 2, 1 i… stop! A casa tot s’atura! És moment de respirar amb família. Totes i tots ho deixem tot i… “Hola respiració! On et trobes?”

'Respirem amb família', by Marta Bell-lloch Corney

La Màgia de Ser · Respiròmetres · curs 2023-2024 · #naturalment

#naturalment · #respirem_amb_família

El per què dels respiròmetres

Els respiròmetres estan creats amb la voluntat de...

… desvetllar el plaer de simplement poder-se sentir present. On el cap, el cos i el cor gaudeixin d’aquest instant de permetre’s parar i familiaritzar-se amb aquesta sensació de ritme orgànic i natural.

Els respiròmetres et permeten la possibilitat de capbussar-te en l'aquí i l'ara...

… i així, poder portar aquesta experiència en diferents moments i àmbits del teu dia a dia.

L'ús dels respiròmetres esdevé un element extern d'ajuda...

… el que em permet poder-hi centrar la meva atenció, i d’aquí poder entrar al meu món interior.

On el fet de posar l’atenció a la respiració, passa de ser una idea a convertir-se en una acció.

Les diferents formes i les seves respectives simbologies...

passen a tenir també un efecte a nivell inconscient, al que entrarem a través de la pràctica.

Oferint l’oportunitat d’experimentar diferents respiracions, partint de la diversitat inherent en les persones i dels moments viscuts per cada una d’elles.

A través de la pràctica...

aniràs descobrint com et vas sentint en funció del respiròmetre escollit, de la respiració utilitzada i del temps que hi destinis.

Així que tu mateix/a, en funció de com et sentis, molt aviat sabràs quin dels respiròmetres i quina de les respiracions triar, i quant de temps dedicar-hi per poder recuperar la teva pròpia pau ♥

Podràs passar d'observar el teu cos...

… a prendre consciència dels teus pensaments, de les teves emocions, del teu cor, la teva energia…

I veuràs com aquesta pràctica té efecte en el teu dia a dia, en la teva relació amb els altres (família, amistats…), en la manera de veure’t, d’escoltar-te, de pensar-te, de mirar-te, de cuidar-te, d’estimar-te, de veure i viure la vida

Es recomana com una experiència compartida amb família...

perquè així els infants puguin trobar-li tot el sentit. A més de poder traslladar els beneficis en el si d’aquesta.

Durant la pràctica compartida amb família...

és important donar-se lloc per obrir-se a l’experimentació. Sense esperar resultats immediats, ni tampoc posant expectatives envers un mateix/a, ni respecte l’infant.

“Fidel anunciant del meu estar: emocionada, relaxat, nerviosa, espantat, alegre, animat, trista, melancòlic, curiosa, meravellat… Cada un d’ells prenent un ritme diferent, una dansa d’emocions en el meu dia a dia, anunciats per la velocitat, el ritme, la textura, la profunditat de cada respiració.”

'Em respiro', by Marta Bell-lloch Corney

Sessions basades:

en la PEDAGOGIA DEL SER

Tallers 'Respiròmetres'

forma part del programa El meu Jardí Interior♥

LOVE 100%

Sessions creades i compartides amb i des del cor ♥

Newsletter

Vull formar part d’aquesta gran família!

Uneix-te a la nostra família màgica!

El teu propòsit de vida és la FELICITAT? Vols prendre consciència d’allò que te n’aparta i al mateix temps que t’aparta de tu mateixa?

Ets de les que sents que menys és més? Que quan més a prop et sents dels teus ritmes, cicles, com a ser natural que ets, més t’apropes a la possibilitat de viure la teva vida en pau i equilibri? Des del teu propi centre?

Creus en una educació per la vida i que tingui en compte tots els aspectes del teu SER?

BENVINGUDA a la família La Màgia de SER!

6 + 10 =

#lamagiadeser · #acompanyantenelcamídeSER · #pedagogiadelSER · #educacioperlavida · #jardí_interior· #naturalment · #respirem_amb_família

A %d blogueros les gusta esto: