Pràctica de mindfulness a La Màgia de Ser

#naturalment · Amb el cos, la ment i el cor

“Sessions obertes a totes aquelles persones que sentin que els ve de gust viure’s i experimentar-se des del plaer i el gaudi, explorar-se d’una manera informal i sense pretensions, però totalment verdadera”

M'apunto!
la-magia-de-SER

#naturalment · amb el cos, la ment i el cor♥

mindfulness i pràctiques atb

mindfulness · pràctiques atb (desvetllar de la consciència a través del cos) · atenció plena · respiració · silenci · ioga orgànic terapèutic · relaxació · escriptura terapèutica · autoestudi · banys de so

♥ Inhalo, i sé que estic inhalant [DINS]

♥ Exhalo, i sé que estic exhalant [FORA]

I d’això es tracta, portar l’atenció plena a les activitats quotidianes del nostre dia a dia, i en especial, a la nostra respiració.

I així és com són les nostres sessions dedicades al mindfulness (atenció plena en el moment present), de les pràctiques atb (desvetllar de la consciència a través del cos), el ioga orgànic terapèutic i de la @pedagogia_del_ser 

On a mesura que anem avançant amb el curs i vinculat al ritme de les estacions, ens anirem endinsant en el nostre propi autoconeixement. Tot viatjant des de fora cap endins: cos · pensaments · emocions · reaccions · accions · (…).

La Màgia de Ser · Ioga · curs 2023-2024 · #naturalment
La Màgia de Ser · Ioga · curs 2023-2024 · #naturalment

Preparada per portar la teva vida al següent nivell?

Sessions obertes a totes aquelles persones que sentin que els ve de gust viure’s i experimentar-se des del plaer i del gaudi, explorar-se d’una manera informal i sense pretensions, però totalment profunda i verdadera.

Ideal per millorar el teu estat de benestar físic, mental i emocional, per augmentar la consciència de connexió entre totes les teves parts (cos · ment · cor · vida), per apropar-te a la plenitud, a sentir-te viva!

Dedicar-te temps a tu d’una manera amena i fins i tot divertida

  • No cal experiència prèvia, simplement el compromís d’obrir-te a tu mateixa i a la Vida.
  • Recomanat per a totes les edats, i ideal per compartir amb els teus fills/es (majors de 15 anys).

“Nosaltres estem allà on està la nostra consciència”

mindfulness i pràtiques atb

#naturalment · amb el cos, la ment i el cor ♥

«TOTHOM pot practicar el mindfulness. No fa falta res d’especial. Podem fer les mateixes coses de sempre, però simplement, essent-ne conscients: caminar, parlar, menjar, treballar,… Tots i totes tenim la capacitat d’estar atents.»

S E S S I O N S  S E T M A N A L S presencials a La Màgia de SER en grups reduïts.

Com és  U N A   S E S S I Ó:

La sala passa a convertir-se en un laboratori de la vida real. Anirem a recrear situacions a través de diferents propostes i dinàmiques, les que et permetin explorar les reaccions automàtiques (cos · pensaments · emocions · sensacions…). I d’aquí poder-ne prendre consciència i passar de l’acció automàtica a l’acció voluntària (passant del fer al ser) ♥

**Més avall t’explico més sobre el mindfulness i les pràctiques ATB.

La Màgia de Ser · Ioga · curs 2023-2024 · #naturalment
La Màgia de Ser · Ioga · curs 2023-2024 · #naturalment

♥  I N C L O U :

 

T R O B A D E S  S E T M A N A L S  presencials a La Màgia de SER

D I A R I   P E R S O N A L  de seguiment.

K I T   de   B E N V I N G U D A

 

+ Descomptes en la resta d’activitats proposades a La Màgia de SER

+ Descomptes en les teràpies ofertes a La Màgia de SER

Preparada… Llesta… Simplement JO! 

“Amb els peus arrelats/ancorats a la Terra, deixo que el cel/l’Univers vingui cap a mi”

Pràctica de mindfulness

Inscripció · Horari · Aportacions

(1) Omplir el formulari d’inscripció:

(2) Horaris:

Dimecres

20:00 a 21:20 

*Possibilitat d’obrir grup de 9:15 a 10:35!  Si t’interessa… fes-m’ho saber!

(3) Pagament de la matrícula:

(4) Aportació · 2 OPCIONS de pagament:

*Avisa’m si vols compartir la pràctica amb la teva parella o el teu fill/la teva filla (majors de 15 anys) ♥

“Entenent el MINDFULNESS com a aquella pràctica que puc incorporar al meu dia a dia, a les accions quotidianes (parlar, caminar, menjar, respirar, escoltar,…), d’una manera fàcil i senzilla, sense canviar-ne res… sinó fetes senzillament des de la consciència. Habitant l’aquí i l’ara. Permetent-me actuar des del meu centre i no a reaccionar amb el pilot automàtic. I en el cas que sigui així… ser-ne conscient

La Màgia de Ser · Ioga · curs 2023-2024 · #naturalment

Pràctica de mindfulness

Per saber-ne una miquesta més…

Mindfulness

atenció plena en el moment present.

Proposarem el mindfulness com aquella pràctica que puc incorporar al meu dia a dia, a les accions quotidianes (parlar, caminar, menjar, respirar, escoltar,…), d’una manera fàcil i senzilla, sense canviar-ne res… sinó fetes senzillament des de la consciència. Habitant l’aquí i l’ara. Permetent-me actuar des del meu centre i no a reaccionar amb el pilot automàtic. I en el cas que sigui així… ser-ne conscient.

____________

<<Cada dia estem exposats a 60.000 anuncis de la televisió i es calcula que des del naixement de l’escriptura fins el 2013 es van produir 5 bilions de megabytes d’informació, i que aquesta quantitat es crea ara cada dos dies, i que hi ha més de 60.000.000 de blogs, i més de 50.000.000 webs i que es creen a un ritme de més de 10.000 per hora i un garant típic entre missatges (…) de 10.000 paraules a la setmana, l’equivalent a llegir-se 3 vegades El Quixot, i que a Espanya s’envien cada dia 563.000.000 de mails, és a dir 23 mails per persona i dia (…) Suportem una interrupció en la nostra feina cada 8 minuts i cada interrupció ens costa 25 minuts de productivitat, i tenim una mitjana de 8 finestretes obertes i saltem de l’una a l’altra cada 20 segons. I els nens/es i adolescents entre 8 i 16 anys passen una mitjana de 7 hores davant dels mitjans digitals, (…) el que provoca una sobre estimulació que dificulta la concentració (…) Patim la síndrome d’activitat parcial contínua (…) Una infoxicació (…) L’atenció és el nostre recurs escàs>> (Fernando Tobías)[1]

<<Nosaltres estem allà on està la nostra consciència>>

El que manifesta que vivim davant una realitat fragmentada, plena de constants interrupcions i distraccions. Una realitat que ens aparta de nosaltres mateixes/os i dels demés, el que pot tenir efectes en les relacions amb les persones més properes a nosaltres. Una realitat on estan constantment presents l’estrès, la desorientació, la tristesa, la desconnexió, la dispersió,… Una realitat en la que ens hem oblidat completament dels ingredients essencials pel nostre benestar i pel benestar dels nostres sers més estimats: l’amor, l’alegria, la comprensió, la pau, l’equilibri, el reconeixement,… el fet d’estar presents.

Davant aquesta realitat el mindfulness pot acompanyar-nos a adonar-nos el que està passant en el moment present. Mindfulness significa atenció plena o consciència plena, “parar atenció d’una manera concreta: intencionadament, en el moment present i sense jutjar” (John Kabat Zinn).

<<INHALO i sé que estic inhalant (DINS), EXHALO i sé que estic exhalant (FORA)>> (Thich Nhat Hanh)

TOTHOM pot practicar el mindfulness. No fa falta res d’especial. Podem fer les mateixes coses de sempre, però simplement, essent-ne conscients: caminar, parlar, menjar, treballar,… Tots i totes tenim la capacitat d’estar atents.

El que aporta beneficis a grans, infants, adolescents i famílies.

Pràctiques ATB (Awareness Through the Body)

el desvetllar de la consciència a través del cos.

Quan estem parlant de ATB estem fent referència a Awareness Through the Body, el Desvetllar de la Consciència a través del Cos. Programa desenvolupat a partir del 1992, i en constant evolució per l’Aloka Martí i en Joan Sala, dos catalans que viuen a la comunitat d’Auroville, a la Índia. Allà, actualment, és una matèria curricular més que s’ofereix a les escoles. Engloba un conjunt de tècniques provinents de diferents disciplines: ioga, dansa, relaxació, tècniques de respiració, fisioteràpia,… les que tenen en comú el fet d’afavorir l’auto observació i l’expansió de la consciència podent ajudar a la persona a trobar la seva naturalesa essencial i a desenvolupar aquest potencial únic que es troba l’interior de cada un de nosaltres. Contribuint en l’autodescobriment, autocontrol i el desenvolupament de la capacitat d’experimentar la realitat d’una manera més plena, respectant sempre les necessitats i capacitats úniques de cada persona.

<<ATB (https://despertardelaconcienciamedianteelcuerpo.wordpress.com/about/temas-y-actividades/ és un programa exhaustiu d’exercicis que té com a finalitat expandir la consciencia i oferir la possibilitat tant a infants com a adults de tornar-se conscients de les seves pròpies percepcions i habilitats, de manera que poden esdevenir independents i conscients de si mateixos. Les activitats són creatives i sovint divertides, es desenvolupen gradualment i fomenten l’atenció, la concentració, la relaxació i donen una sensació de benestar.

El programa s’implementa conduint primerament a la persona a un estat de receptivitat, el que pot “escoltar” millor la gran quantitat d’informació que rep contínuament, tant del món interior com exterior. Una vegada aconseguit aquest estat, els exercicis permeten descobrir, gradualment, la complexa amalgama de la que està format i li proporcionen la possibilitat de trobar eines per a manejar més efectivament aquesta complexitat>> (Aloka Martí i Joan Sala)

'Diari Personal pel propi autoconeixement'

… a través del ‘Diari personal pel propi autoconeixement’ by La Màgia de Ser.

Anirem a prendre consciència de: com em visc i m’experimento des de la meva realitat quotidiana? Una invitació a prendre consciència de la suma de petits moments que ens conformen com la persona que som avui.

Perquè és escrivint-nos, descrivint-nos i historiant-nos que descobrim la persona que som en realitat.

Bany de SO

‘Un viatge de la pell a l’ànima’.

Sons de sanació i de reconnexió amb el propi ser, amb la pròpia essència.

Pràctica (mindfulness) a la que li sumarem les pràctiques  ATB, molt lligades l’una amb l’altra. Contribuint en un gran ventall de dinàmiques i exercicis els que ens permeten entrenar l’atenció plena, l’auto observació, apropar-nos a la pròpia naturalesa i a desenvolupar aquest potencial únic present en cada una de nosaltres

Marta Bell-lloch Corney

La Màgia de Ser · Ioga · curs 2023-2024 · #naturalment

L’atb a la meva vida

#naturalment · amb el cos, la ment i el cor ♥

Ja des de ben petita i al llarg de la meva vida que he viscut una certa desconnexió amb el meu cos: manca de coordinació, desconfiança en les meves capacitats, sensació de pesadesa,… I tot el que això comporta: inseguretat, baixa autoestima, efecte sobre l’autoimatge i autoconcepte de mi mateixa,… Ha estat amb el temps, que aprofundint en l’auto observació i l’autoconeixement, que he descobert que existeixen les persones PAS –Persones Altament Sensibles– (no és que m’agradi posar etiquetes, però saber em va ajudar a fer les paus amb mi mateixa). El cos és receptor de múltiples estímuls a través dels òrgans dels sentits i també des d’una part més subtil, entenc que va ser el fet de protegir-me d’aquesta sobre estimulació el que em va portar a aquesta desconnexió amb el meu cos en algun moment de la meva vida. Desconegut per mi durant molt de temps.

Ha estat a través de la pràctica d’àssanes (postures de ioga) que aquesta relació Marta-cos-Marta va començar a canviar, a esdevenir de mica en mica cada vegada més cordial i amable. El que va anar retornant la confiança amb mi mateixa i amb les meves possibilitats. Però el que realment sento que va ser i està essent clau en aquest increment de la consciència i percepció corporal, ha estat la pràctica de l’ATB. Tant a nivell com del meu cos físic com més enllà d’aquest. Aconseguint una relació més harmoniosa, de respecte, acceptació, amable i amorosa cap a mi mateixa. Capacitant-me a habitar el meu cos amb presència i consciència, sentint l’arrelament, el contacte amb la Terra,… el que m’ha donat l’impuls a poder obrir les ales i volar, a sentir-me lliure i no engabiada i limitada per aquest. Sempre m’havia resultat relativament fàcil el fet de connectar amb el meu sentir (cor), la meva transcendència, amb la meva part més intuïtiva,… però al no sentir-me arrelada, desconnectada a la meva part física, tot això es quedava en aire, com a una creació mental, sense prendre forma ni oportunitat d’esdevenir realitat. Un munt d’idees però amb la incapacitat de portar-les a terme.

“Amb els peus arrelats/ancorats a la Terra, deixo que el cel/l’Univers vingui cap a mi”

A més, per la manera com es presenta la pràctica de l’ATB: com a un joc, amb humor, d’una manera divertida i desenfadada amb lloc per a les sorpreses,… M’ha ajudat a fer les paus amb la Marta nena, la Marta que no m’agradava perquè era incapaç de saltar a corda, de fer la vertical, seguir una coreografia,… Converint-se així en una pràctica totalment sanadora per a mi. Aportant-me noves formes de relacionar-me amb mi mateixa. A reconèixer-me des d’una altra mirada.

D’aquí la introducció de les pràctiques de ATB (vídeo) en les propostes de La Màgia de Ser

Newsletter

Vull formar part d’aquesta gran família!

Uneix-te a la nostra família màgica!

El teu propòsit de vida és la FELICITAT? Vols prendre consciència d’allò que te n’aparta i al mateix temps que t’aparta de tu mateixa?

Ets de les que sents que menys és més? Que quan més a prop et sents dels teus ritmes, cicles, com a ser natural que ets, més t’apropes a la possibilitat de viure la teva vida en pau i equilibri? Des del teu propi centre?

Creus en una educació per la vida i que tingui en compte tots els aspectes del teu SER?

BENVINGUDA a la família La Màgia de SER!

12 + 6 =

#lamagiadeser · #acompanyantenelcamídeSER · #pedagogiadelSER · #educacioperlavida · #maestriaenmi · #mindfulness · #pràctiques_atb

A %d blogueros les gusta esto: