COM CANYES DE BAMBÚ[1]

la-magia-de-ser ioga mindfulness practiques-atb embaras-sagrat embaras-conscient maternitat-sagrada blessingway ioga-infants ioga-nadons ioga-adolescents hatha-ioga ioga-nidra autoestudi swadhyaya sadhana ioga-familia mindfulness-familia terapies atencio-plena plena-consciencia criança-sagrada nova-educacio indigo cristal arco-iris pas creixer-amb-tu hissant-les-veles-prenent-el-timo-de-la-meva-vida 100x100-des-de-cor acompanyant-en-el-cami-de-ser pedagogia-del-serUna vegada hi havia un home que se sentia desanimat, la seva vida no avançava i estava començant a perdre l’esperança. Va decidir anar a parlar amb el seu Mestre i aquest li va preguntar:

  • Saps quant tarda un bambú gegant a créixer tan alt com un edifici?
  • No ho sé -va respondre l’home.

I el Mestre li va explicar la història de la planta de bambú:

  • El primer any s’ha de sembrar la llavor i s’ha de regar i fertilitzar cada dia… i no passa res. Es rega i es fertilitza durant un altre any sencer… i un altre… i encara no passa res. Aleshores, al cinquè any, comença a créixer i en sis setmanes pot arribar a créixer més de 40 metres. O sigui, quant tarda el bambú en créixer tant alt? -va preguntar un altre cop el Mestre.
  • Sis setmanes, és clar -va respondre l’home.
  • Aquí està el teu error -va dir el Mestre. Tarda cinc anys. Si haguéssim deixat de regar o fertilitzar la planta un sol dia durant aquells cinc anys, s’hauria mort. El que va passar durant aquells anys és que, sota terra, una enorme xarxa d’arrels s’estava desenvolupant per suportar el creixement tan fort i sobtat del bambú.

El creixement requereix paciència i perseverança. Cada gota d’aigua marca la diferència. Cada pas que es dóna té un impacte en la nostra vida. Potser no veuràs el creixement de moment, però aquest s’està produint. La teva xarxa d’arrels és el que et permetrà créixer amb equilibri al llarg de tota la vida.

[1] Bamboo agenda 2017-2018

imatge_BLOG4_Hissant_les_veles_la-magia-de-SER